Супрун розповіла, як знизити ризики передчасної смерті

Читать на русском
За даними Супрун, для цього в першу чергу потрібно контролювати тиск і при необхідності приймати ліки для його нормалізації.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, що потрібно робити, щоб знизити ризики передчасної смерті.

Про це вона заявила на своїй сторінці в Facebook, пише Слово і Діло.

За даними Супрун, для цього в першу чергу потрібно контролювати тиск і при необхідності приймати ліки для його нормалізації. Вимірювання тиску допоможе вчасно виявити проблему і уникнути небажаних наслідків.

Вона зазначає, що ліки для зниження тиску необхідно приймати не тільки, коли погано.

Крім того, для уникнення передчасної смерті рекомендується контролювати споживання солі. Для людини з нормальним станом здоров'я добова норма становить 6 г солі (1 чайна ложка), для дітей від 1 до 3 років - 2 г, для дітей від 4 до 6 років - 3 г, для дітей від 7 до 10 років - 5 г . Якщо перевищувати цю норму, то підвищиться ризик появи хвороб і підвищення тиску, що спричинить псування судин.

Щоб не перевищувати добову норму, Супрун радить не вживати фаст-фуд, обирати продукти зі зниженим вмістом солі, замінювати сіль прянощами і пам'ятати, що морська сіль має таку ж поживну цінність, що і кухонна.

Крім того, Супрун стверджує, що необхідно відмовитися від транс-жирів, тому що вони підвищують ризик атеросклерозу, хронічного запалення, ішемічної хвороби серця і ревматоїдного артриту.

Раніше Супрун закликала не користуватися послугами інтернет-аптек.

Також нагадаємо, Супрун розповіла про користь ненормативної лексики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: