США планують нові санкції проти Росії – Білий дім

Читать на русском
Сполучені Штати розглядають можливість введення нових санкцій щодо Росії у зв'язку з її підтримкою президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Сполучені Штати розглядають можливість запровадження нових санкцій щодо Росії у зв'язку з її підтримкою президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив у середу Елліот Абрамс, представник Білого дому у Венесуелі, повідомляє AFP.

«Тиск буде продовжуватися, завтра у нас буде більше санкцій... Що стосується Росії, ми все ще думаємо про те, які санкції застосувати, індивідуальні або галузеві», - сказав Абрамс.

В ході конференції, організованої аналітичним центром «Фонд захисту демократій», Абрамс заявив, що Вашингтон також посилить тиск на Кубу за її дії у Венесуелі, спрямовані на підтримку Мадуро.

Як відомо, Вашингтон наклав нафтове ембарго на Каракас, неодноразово закликав Москву відмовитися від підтримки Ніколаса Мадуро. Росія відхилила ці заклики, звинувативши США в бажанні провести переворот у Венесуелі в порушення міжнародного права.

Адміністрація президента Дональда Трампа з січня продовжує посилювати санкційні заходи проти Венесуели, після того, як Вашингтон разом з 50 іншими країнами світу визнав лідера венесуельської опозиції Хуана Гуайдо тимчасовим лідером країни. Росія, Північна Корея і Куба продовжують підтримувати Мадуро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: