Зарплати членів Кабміну за червень: Розенко став найбільш високооплачуваним міністром

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати не лише обіцянки політиків та чиновників, але й їхні зарплати. Раніше ми писали, скільки члени Кабінету міністрів заробили за травень. Сьогодні пропонуємо подивитись, які зарплати отримали за сумлінну працю міністри та їхні заступники в червні. Найбільшу зарплатню минулого місця отримав віце-прем’єр-міністр Розенко, який заробив 88 тис. 627 грн.

Якщо в травні 2019 року найбільш високооплачуваним став міністр молоді та спорту Ігор Жданов, якому нарахували 118,2 тис. грн, то в червні його обійшов віце-прем’єр-міністр Розенко. Зазначимо, що в червні зарплати міністрів значно скромніші, ніж попереднього місяця (інформацію про зарплати «Слово і Діло» отримує у відповідь на запити до кожного окремого Міністерства).

На другому місці міністр оброни Полторак, який заробив 80 тис. 374 грн, а слідом іде очільниця Міністерства освіти і науки Гриневич із зарплатою в 55 тис. 49‬ грн.

Серед міністрів, які отримали понад 40 тис. грн зарплати, найбільше заробив керівник Міністерства внутршніх справ Аваков (48 тис. 247 грн). Далі за списком ідуть очільник Міністерства інфраструктури Омелян (45 тис. 398 грн), віце-прем’єр-міністр Кириленко (45 тис. 282 грн), міністр соцполітики Рева (44 тис. 985 грн), міністр КМУ Саєнко (43 тис. 950 грн).

Найскромніші зарплати в червні у віце-прем’єр-міністра Кістіона (24 тис. 129 грн), міністра у справах ветеранів Фріз (21 тис. 280 грн) та очільника Міністерства інформаційної політики Стеця (16 тис. 501 грн).

Відзначимо, що не надали відповідей на запити «Слова і Діла» станом на 24 липня Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, Міністерство культури, а також Міністерство енергетики і вугільної промисловості.

Також «Слово і Діло» подивилося, хто отримав більшу зарплату в червні 2019 року – міністр чи його заступники.

Наприклад, зарплата урядового уповноваженого з питань управління державним боргом Буци склала 200 тис. 895 грн, у той час як очільниця Мінфіну Маркарова отримала 36 тис. 364 грн.

Всі заступники міністра соцзахисту Реви (44 тис. 985 грн) отримали набагато більше за свого шефа, але найбільше заробили Федорович (112 тис. 724 грн) та Крентовська (108 тис. грн).

Водночас підлеглі Авакова заробили трохи менше за міністра (48 тис. 247). Так, його заступник Троян отримав у червні 46 тис. 106 грн, а перший заступник Яровий – 42 тис. 956 грн.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки отримали члени Кабміну в травні.

Також «Слово і Діло» повідомляло, які зарплати в червні отримали очільники НАБУ, САП, НАЗК та ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: