Карта ООС: ситуація на сході України на 23 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 23 липня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби, 22 липня, на лінії бойового зіткнення спостерігалася спокійна обстановка. Вчора з боку російсько-окупаційних військ провокаційних прицільних обстрілів наших оборонців не зафіксовано.

Проте, сьогодні, 23 липня, ворог один раз застосовував зброю по наших позиціях. З 08:50 з напрямку від окупованого села Нижнє Лозове противник протягом 10 хвилин вів прицільний обстріл з гранатометів та стрілецької зброї по наших захисниках н.п. Луганське.

Втрат серед Українських воїнів внаслідок ворожого обстрілу немає.

Вогонь у відповідь наші військові не відкривали, неухильно дотримуючись всеохоплюючого «режиму тиші».

Нагадаємо, що на виконання рішення ухваленого у Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року, уздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях встановлено «режим тиші», що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

При цьому, Командування Об’єднаних сил наголошує, що у разі порушення російськими окупаційними підрозділами режиму припинення вогню та здійснення ними збройних провокацій й обстрілів наших позицій, чи мирних населених пунктів, відповідно до чинного Законодавства України, Об’єднані сили мають право й зобов’язані забезпечити збереження життя та здоров’я військовослужбовців, цивільного населення, не допустити втрати території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: