Коаліція в новій Раді: хто з ким може об'єднатися

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Річ у тім, що якщо «Слуга народу» візьме ще близько 120 мажоритарних кандидатів, то коаліція їй узагалі може бути не потрібна.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог Тарас Загородній.

«Фактично, є ймовірність, що в новій Раді може бути монобольшість. З іншого боку, прописано, що коаліція складається з фракцій, а не фракції. Тому тут можуть бути питання. Можливо, щоб формально витримати процедурні моменти, «Слуга народу» увійде в коаліцію з «Голосом», – зазначив Загородній.

Він не виключив, що до «Голосу» та «Слуги народу» може приєднатися «Батьківщина». Вони, напевно, будуть основою парламенту. Але потрібно враховувати, що далі відбуватиметься, якою буде сама фракція Зеленського.

У населення дві головні вимоги, одна з яких – зниження тарифів. Питання в тому, як швидко вони зможуть це зробити, чи зможуть взагалі та як швидко прийде розчарування, підкреслив експерт.

Соціологи та букмекери: як змінювалися прогнози на дострокові парламентські вибори у червні-липніЗа два дні до виборів букмекери приймають ставки, які суттєво відрізняються від тих, що були місяць тому. Соціологи теж не дуже прояснили ситуацію.

«А якщо ти одноосібно береш відповідальність на себе за все, що відбувається в країні, то й відповідатимеш сам. Тому можуть бути сюрпризи», – уточнив він.

Тому, на його думку, з великою ймовірністю «Голос» буде в коаліції.

«Незважаючи, на заяви Вакарчука можлива співпраця й із «Батьківщиною», це питання формату. Діятимуть залежно від інтересів», – резюмував Тарас Загородній.

«Слово і Діло» зібрало, що в соціальних мережах думають про вибори до Ради.

Згадати, як змінювалися прогнози соціологів щодо партій, які зараз можуть вважатися прохідними до Верховної ради, можна тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: