«Справа Дубневича»: працівниці філії УЗ дозволили покидати Київ

Читать на русском
Столичний райсуд частково задовольнив прохання антикорупційного прокурора про продовження обов'язків економіста філії УЗ.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд дозволив покидати Київ та Київську область, але продовжив до 9 вересня інші обов'язки економісту 1 категорії у відділі верхньої будови колії філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Захаревич, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокурора підозрюють у заволодінні понад 93 мільйонами гривень, так званої справи «народного депутата Ярослава Дубневича».

Таке рішення 12 липня ухвалиоа слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Марія Зелінська за результатами розгляду клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Віталій Пономаренко просив суд продовжити дію всіх обов'язків Захаревич, зокрема: прибувати за першою вимогою; не відлучатися за межі міста Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну своїх місць проживання та/або роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками і підозрюваними в кримінальному провадженні. На його думку, ризики перешкоджання слідству продовжують існувати і вони не зменшилися. Вивчивши клопотання, суддя Зелінська його задовольнила частково, скасувавши обов'язок не залишати Київ і Київську область.

Як відомо, за версією слідства, підозрювані в цій справі протягом грудня 2015-березень 2017 років організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

Нагадаємо, САП знову скерувала подання на притягнення до відповідальності нардепа Дубневича. Також його колишньому помічнику Едуарду Пушкаренку дозволили залишати Київ. Раніше НАБУ завершило розслідування «справи Дубневича».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: