«Справа Дубневича»: суд продовжив домашній арешт директору фірми

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційного прокурора про продовження обов'язків одному з директорів комерційних фірм.

Суд до 15 липня продовжив нічний домашній арешт директору ТОВ «Корпорація КРТ» Олегу Місьонгу, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокурора підозрюють у заволодінні 93,27 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця», в так званій справі «народного депутата Ярослава Дубневича».

Таке рішення 13 травня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Макстм Вишняк за результатами розгляду клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив суд продовжити домашній арешт Місьонга з покладанням обов'язків на два місяці, оскільки слідство ще триває, а ризики перешкоджання розслідуванню не зменшилися. Вивчивши клопотання, суддя Вишняк його задовольнив. Так, він продовжив до 15 липня домашній арешт директору фірми «Корпорація КРТ», а також обов'язки, зокрема: не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає; прибувати за кожним викликом та вимогою; повідомляти про зміну місць проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Як відомо, НАБУ в цій справі повідомило про підозру в заволодінні коштами наступним особам: голові правління-генерального директора ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергію Тараненку, його першому заступнику Валерію Крячку, засновнику-директору ТОВ «Арго» Антону Шевченку, директору ТОВ «Корпорація КРТ» Місьонгу і трьом працівниками філії УЗ Адрею Степаненку, Клепак і Захаревич.

За версією слідства, підозрювані протягом грудня 2015-березня 2017 організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників і таким чином заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн.

Нагадаємо, з Місьонга зняли електронний браслет. Раніше суд повернув закордонні паспорти співробітниці філії УЗ, а її колезі – продовжив обов'язки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: