«Самопоміч» вимагає від ЦВК розпустити окружну комісію під Києвом

Читать на русском
Вони вимагають розпустити комісію і повністю замінити її склад - «для того, щоб забезпечити справедливий підрахунок голосів».

Партія Самопоміч подала скаргу до Центральної виборчої комісії через нібито підготовки фальсифікацій на 94-му виборчому окрузі в Обухівському та Васильківському районах Київської області.

Про це повідомляє прес-служба політичної сили, передає Слово і Діло.

Вони вимагають розпустити комісію і повністю замінити її склад - «для того, щоб забезпечити справедливий підрахунок голосів».

За словами віце-спікера парламенту Оксани Сироїд, яка балотується в першій п'ятірці Самопомочі, в окружну комісію 94-го округу хтось від імені партії подав непідписані і без печаток документи з проханням замінити членів комісії від партії.

«Окружна виборча комісія 94 виборчого округу за тими фальшивими заявами фактично таку заміну зробила. Тому сьогодні на всіх ДВК в 94 виборчому окрузі працюють люди, які не представляють партію», - заявила Сироїд.

Вона додала, що в 94-му окрузі також балотується нардеп Ігор Кононенко, і тому партія чекає там «масових порушень і фальсифікацій».

Соціологи та букмекери: як змінювалися прогнози на дострокові парламентські вибори у червні-липніЗа два дні до виборів букмекери приймають ставки, які суттєво відрізняються від тих, що були місяць тому. Соціологи теж не дуже прояснили ситуацію.

Сьогодні в Україні проходять дострокові парламентські вибори. Оголошення перших екзитполів очікується о 20:00.

Як повідомлялось, до ЦВК продовжує надходити інформація з виборчих округів. 180 ОВО станом на 12:00 явка склала 19,15%.

Раніше, в МВС заявляли, що очікують явку на рівні 50%.

Тим часом, на одній з виборчих дільниць в місті Покров в Дніпропетровській області вже проголосували всі 100% виборців.

Як змінювалися прогнози соціологів по партіях, які зараз можуть вважатися прохідними до Верховної Ради, - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: