В Антарктиді закінчилися вибори

Читать на русском
На виборчій спецдільниці на станції Академік Вернадський закінчилося голосування на виборах до Верховної ради України.

На виборчій спецдільниці на станції «Академік Вернадський» закінчилося голосування на виборах до Верховної ради України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті Національного антарктичного наукового центру.

Голосування розпочалося о 8.00 за місцевим часом (о 14.00 за київським часом) і тривало 30 хвилин. В ньому взяли участь 12 учасників української антарктичної експедиції.

Полярники голосували лише за загальнонаціональними списками партій; спецдільниця в Антарктиді не прикріплена до жодного з мажоритарних округів.

Антарктична станція «Академік Вернадський», розташована за 15 тисяч км від Києва, є найвіддаленішою виборчою дільницею України.

Сьогодні полярники голосували в приміщенні станційного бару «Фарадей». За скриньку для голосування слугував прозорий бокс для їжі, в якому проробили отвір для бюлетеня.

Після голосування та підрахунку голосів оригінали документів переклали в конверти та опечатали їх. При нагоді ці документи буде передано до Центрвиборчкому.

Як відомо, згідно з попередніми даними Національного екзит-полу в Раду проходять п'ять партій.

Нагадаємо, явка виборців на позачергових виборах до Верховної ради, за даними Центральної виборчої комісії, станом на 16:00 неділі, 21 липня, склала 33,8%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: