В ЄС знову закликали українську владу розслідувати вбивство Шеремета

Читать на русском
У представництві Євросоюзу в Києві зробили заяву, присвячену роковинам від дня вбивства журналіста Павла Шеремета.
Х'ю Мінґареллі

Представництво Європейського Союзу в Україні закликало українську владу провести швидке й прозоре розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це йдеться в заяві посла ЄС в Україні Хюга Мінгареллі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Рік тому українське громадянське суспільство та медіа-спільнота втратили одного з найбільш талановитих та сміливих журналістів. Рік тому Павло Шеремет був холоднокровно вбитий. Ця трагедія досі залишається джерелом смутку для його сім'ї та багатьох друзів і колег, які разом із Павлом Шереметом захищали свободу преси та суспільні інтереси всього регіону», – йдеться в заяві.

Мінгареллі зазначив, що довіра громадян України до правоохоронних органів неможлива без досягнення прогресу в цій справі.

«У день цієї трагічної річниці хотів би вкотре закликати українську владу провести швидке та прозоре розслідування цього злочину. Потрібно знайти та притягнути до відповідальності винних за скоєння такого брутального злочину», – заявив посол.

Нагадаємо, сьогодні в Києві проходить акція пам'яті Павла Шеремета.

Раніше в Європарламенті закликали Україну завершити розслідування справи про вбивство Шеремета.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: