В Європарламенті закликали Україну завершити розслідування справи про вбивство Шеремета

Читать на русском
Депутатка Європарламенту Ребекка Гармс закликала владу України завершити розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Депутатка Європарламенту Ребекка Гармс закликала владу України завершити розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це вона сказала в інтервью «Укрінформу», передає «Слово і Діло».

«Українська влада має виконати свої обіцянки, знайти й віддати під суд усіх осіб, винних у вбивстві журналіста Павла Шеремета», – сказала німецький політик.

Її серйозно занепокоїли висновки нещодавньої спеціальної доповіді Комітету із захисту журналістів про те, що розслідування в справі Шеремета стоїть на місці. Це наводить на думку про «відсутність політичної волі, тиск на слідство та серйозні провали в офіційному розслідуванні». Ці проблеми мають бути вирішені, наголошує Гармс.

Рік після вбивства Шеремета: завтра в Києві відбудеться акціяАкція розпочнеться на перетині вулиць Хмельницького та Франка, де вибухнув автомобіль журналіста.

Вона вітає те, що президент Петро Порошенко пообіцяв особисто сприяти розслідуванню й запросити іноземних експертів на допомогу. Євродепутатка сподівається, що партнери України, включаючи Європейський Союз, зможуть надати будь-яку фінансову й технічну допомогу, яка дала б змогу провести незалежне розслідування.

Депутатка ЄП зазначає, що українська влада досягла останнім часом прогресу в проведенні деяких реформ у сфері засобів масової інформації, включаючи створення суспільного мовлення, що сприяє прозорості у сфері власності ЗМІ. Проте, наголошує вона, Україні потрібна ефективна система захисту журналістів від насильства та вбивства.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко заявив про відсутність серйозного прогресу в розслідуванні справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Президент Петро Порошенко зазначив, що він, як і журналісти, зацікавлений у прозорому розслідуванні вбивства Павла Шеремета.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: