У ЦВК визнали реєстрацію кандидата з подвійним громадянством

Читать на русском
Куницький подав до Центрвиборчкому пакет документів на реєстрацію, в якому інформація не відповідає дійсності. При цьому Куницький заявляв про неодноразові довготермінові відрядження.

Центральна виборча комісія за рішенням суду зареєструвала представника президентської партії Слуга народу Олександра Куницького кандидатом в нардепи, але закликає дати правову оцінку реєстрації кандидата з подвійним громадянством.

Про це на брифінгу заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук, пише «Слово і Діло».

Коментуючи ситуацію із реєстрацією Куницького (169 округ), Сліпачук відзначила, що ця справа «пов'язана з незрозумілою для ЦВК подачею кандидатом різних відомостей про себе та про своє перебування на території України».

За її словами, Куницький подав до Центрвиборчкому пакет документів на реєстрацію, в якому інформація не відповідає дійсності. При цьому Куницький заявляв про неодноразові довготермінові відрядження.

«Юридично документи не мали тієї ваги, яка підтверджувала б відрядження, чому ЦВК і звернула на них увагу. Ми давали можливість і партії, і кандидату надати нам всю необхідну інформацію», - сказала вона.

Нагадаємо, раніше кандидат від Слуги народу Куницький був внесений в «Миротворець». Причиною внесення стало отримання другого громадянства в Ізраїлі, а також можливу співпрацю зі спецслужбами РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: