Європарламент затвердив склад делегації асоціації з Україною

Читать на русском
Європарламент затвердив склад делегації парламентського комітету асоціації з Україною. Туди увійшли 16 євродепутатів.

Європарламент затвердив склад делегації парламентського комітету асоціації з Україною.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті Європарламенту.

Які політичні сили проходили до Європарламенту за останні 10 роківЗ 2009 року основні політичні гравці все ще утримують свої позиції, але популісти та євроскептики набирають дедалі більше голосів виборців.

У делегацію в Парламентський комітет асоціації ЄС-Україна увійшли 16 євродепутатів. Від групи Європейської народної партії в неї увійшли 5 депутатів: Траян Бассеску, Ісабель Бержумеа, Даніель Буда, Сандра Калніете, Андріус Кубіліус.

До складу делегації також увійшли від Прогресивного Альянсу Соціалістів і Демократів - Клара Добрев, Лешек Міллер; від «Оновити Європу» - Петрас Ауштревичус, Міхал Шимечка; від Зелених/Європейський Вільний Альянс - Мікулас Пекса, Віола Фон Крамон-Таубадель, від Європейських Консерваторів і Реформістів - Гельмут Геукін, Вітольд Ян Ващиковський.

Одним депутатом представлені група Ідентичності і Демократії (Жан-Поль Гарро), Конфедеративні Група Європейських Об'єднаних лівих - Нордичних Зелених Лівих (Анья Газекамп), депутати, що не приєдналися (Натан Гилль).

Ця делегація спільно з делегацією Верховної Ради створить Парламентський комітет асоціації Україна-ЄС. У його рамках здійснюється міжпарламентське співробітництво між Україною і Євросоюзом. Цей комітет збирається двічі в рік на засідання по черзі то в Брюсселі чи Страсбурзі, то у Київі або іншому українському місті.

Нагадаємо, Європарламент затвердив колишнього міністра оборони Німеччини Урсулу фон дер Ляйєн на посаду голови Єврокомісії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: