Столтенберг відповів на запитання про виключення Туреччини з НАТО

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, обговорюючи питання покупки Туреччиною російських ракетних систем C-400, пояснив подальшу співпрацю Альянсу з Анкарою після цього кроку.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, обговорюючи питання купівлі Туреччиною російських ракетних систем C-400, пояснив подальшу співпрацю Альянсу з Анкарою після цього кроку.

Як пише «Слово і Діло», про це генсек сказав на Аспенському форумі безпеки, трансляція якого велася в YouTube.

Президент дозволив ЄС і НАТО проводити навчання в ЧорнобиліУказ зобов'язує чиновників і правоохоронних органів узгоджувати відвідування Чорнобильської зони через електронний кабінет.

За словами Столтенберга, жодна з країн-членів НАТО не порушувала питання про виключення Туреччини. Хоча зазначив, що російські системи неможливо інтегрувати в єдину систему ППО НАТО.

«Туреччина є важливим членом НАТО, і ніхто з союзників ніколи не торкався цього питання, тому що ми всі розуміємо, що залежимо один від одного», - підкреслив Столтенберг.

Генсек додав, що Туреччина залишається частиною протиповітряної оборони Альянсу з точки зору інших можливостей - у країни є літаки та радіолокаційні станції.

Нагадаємо, США виключили Туреччини з програми з надання винищувачів F-35 після покупки Анкарою російських зенітно-ракетних систем С-400. Білий дім заявив, що F-35 не зможуть співіснувати разом з ракетними комплексами, оскільки російські ЗРК будуть збирати розвідувальні дані про американські літаки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: