У НАТО дали рекомендації новій Раді

Читать на русском
Директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова назвала пріоритетні законопроекти, які слід ухвалити новій Верховній Раді.

Директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова назвала пріоритетні законопроекти, які слід ухвалити новій Верховній Раді для продовження реформи секторів оборони та безпеки.

Про це вона заявила на презентації дослідження «ЄС і НАТО в новій Раді: на які реформи чекати?» у Києві в п'ятницю, 12 липня, передає «Слово і Діло».

Маронкова позитивно оцінила ухвалений в минулому році Закон про національну безпеку, проте зазначила, що в Раді ще є цілий пакет проектів, який очікує схвалення.

«Їх дійсно необхідно ухвалити, тому що інакше просування реформ буде неможливим. Це Закон про Службу безпеки України, створення нового парламентського комітету з нагляду за службою безпеки і розвідки, Закон про розвідку, Закон про поводження з державною таємницею і секретною інформацією, реформа оборонної промисловості та закупівель, включаючи Закон про державне оборонне замовлення», - зазначила вона .

«Це 5 ключових законопроектів, які ми вважаємо необхідними, щоб розблокувати багато інших реформ, необхідних і для сектору оборони, і для сектору безпеки», - додала Маронкова.

Раніше була названа дата візиту Північноатлантичної ради НАТО в Україну.

Також нагадаємо, в НАТО розповіли, як відреагують на вихід РФ з ракетного договору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: