МОЗ просять назвати терміни придатності вакцин від кору

Читать на русском
Нагадаємо, комітет парламенту з питань охорони здоров'я попереджає про ризики вакцинації від кору під час епідемії грипу.

Комітет парламенту з питань охорони здоров'я просить Міністерство охорони здоров'я назвати терміни придатності наявних вакцин від кору.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформаційне управління Верховної Ради.

Так, нардепи під час засідання комітету заслухали звернення Українського медичного експертного співтовариства про проведення масової вакцинації проти кору в період загострення епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ.

«Було схвалене звернення до Міністерства охорони здоров'я з метою дізнатися, з чим пов'язана ініціація проведення масової вакцинації проти кору саме в період загострення епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ, а також терміни придатності наявних вакцин від кору», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, комітет парламенту з питань охорони здоров'я попереджає про ризики вакцинації від кору під час епідемії грипу. Так, завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені Богомольця Ольга Голубовська підкреслила, що проводити масову вакцинацію від кору наразі «категорично не можна».

Раніше повідомлялося, що протягом 2018 року понад 54 тисячі українців захворіли на кір.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: