Парубій відповів Зеленському на прохання провести позачергове засідання Ради

Читать на русском
Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що закон не дозволяє скликати позачергове засідання парламенту на прохання президента Володимира Зеленського.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що закон не дозволяє скликати позачергове засідання парламенту на прохання президента Володимира Зеленського.

Про це він написав у Facebook в середу, 17 липня, передає «Слово і Діло».   «Президент України Зеленський звернувся до мене з проханням про скликання позачергового засідання Верховної Ради України. Однак скликання такого засідання не передбачено законом, адже Регламент Верховної Ради України передбачає можливість скликання позачергового пленарного засідання в невідкладних випадках у період між пленарними засіданнями під час сесії Верховної Ради України. Оскільки останнє пленарне засідання 10 сесії Верховної Ради України VIII скликання, згідно з календарним планом, відбулося 12 липня, у мене є єдина передбачена законодавством можливість - скликати на вимогу Президента України позачергову сесію Верховної Ради України», - написав Парубій.   Він зазначив, що звернувся до президента з проханням привести свого листа у відповідність до вимог закону.   Раніше відомо, що президент Володимир Зеленський просить нардепів зібратися на позачергове засідання в четвер, 18 липня.

Також нагадаємо, Парубій відповів на звинувачення в порушеннях при прийнятті Виборчого кодексу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: