В Офісі президента за опитування щодо проспекта Бандери

Читать на русском
Очільник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що з питання перейменування проспекту Бандери в Києві має бути проведене опитування.

Очільник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що з питання перейменування проспекту Бандери в Києві має бути проведене опитування.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав РБК-Україна.

Декомунізація в Україні майже завершена: що обіцяли політикиДекомунізація в Україні фактично завершена, заявив В'ятрович. Що обіцяли політики на тему позбавлення комуністичних символів – у матеріалі Слова і Діла.

Богдан заявив, що виніс би це питання на референдум.

«Я б виніс це питання референдум. Чому хтось повинен визначати, як називати? Хочуть Бандери – нехай буде Бандери. Це може бути соцопитування, консультативне», – сказав він.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва опублікував обґрунтування рішення про скасування перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери, а проспекту Генерала Ватутіна – на проспект Романа Шухевича в Києві. Підкреслювалося, що рішення ухвалив суд з огляду на порушення процедури щодо перейменування проспектів Московського та Генерала Ватутіна, а також у зв'язку з відсутністю належного обґрунтування ухвалення цих рішень.

У відповідь Кличко заявив, що зараз готується апеляція на рішення Окружного адмінсуду Києва про перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича.

Раніше в Харкові депутати підтримали рішення про повернення проспекту Петра Григоренка імені радянського маршала Георгія Жукова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: