«Газпром» різко збільшив транзит газу через Україну

Читать на русском
Потужності ГТС дозволяють додатково перекачувати до Європи обсяги газу, еквівалентні максимуму Північного потоку-2 і умовного Північного потоку-3 разом узятих.

Російський Газпром збільшив обсяги транзиту природного газу в Європу через українську ГТС на 25%, або 60 млн кубометрів на добу.

Як пише «Слово і Діло», це пов'язано з зупинкою на ремонт газопроводу Північний потік, повідомляє Укртрансгаз у середу, 17 липня.

Коболєв відповів РФ на умови щодо транзиту газуУ Нафтогазі прокоментували ситуацію навколо збереження транзиту російського газу по території України.

Відзначається, що сьогодні вранці заявка на транзит у міждержавній точці ГІС Ужгород становить 300,2 млн куб. м/добу. Таким чином словацький напрямок завантажиться на 99%.

«При цьому існуючі вільні потужності ГТС України дозволяють додатково перекачувати до країн Європи обсяги газу, еквівалентні максимуму Північного потоку-2 і умовного Північного потоку-3 разом узятих», - відзначили в Укртрансгазі.

У компанії додали, що очевидною перевагою української ГТС є її гнучкість і розгалуженість, які дають можливість проводити ремонтні та регламентні роботи без зупинки транзиту.

Напередодні повідомлялося, що обидві нитки російського газопроводу Північний потік зупинені на два тижні для проведення планового технічного обслуговування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: