СБУ затримала водія автотягача, який перевозив ЗРК «Бук»

Читать на русском
СБУ встановила і затримала водія автотягача, що перевозив зенітно-ракетний комплекс Бук, з якого був збитий літак Malaysia Airlines на Донбасі.

СБУ встановила і затримала водія автотягача, що перевозив зенітно-ракетний комплекс Бук, з якого був збитий літак Malaysia Airlines на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це на брифінгу сказав заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков.

5 років катастрофі МН17. Чому РФ досі не покарана?5 років тому сталася катастрофа рейсу МН17. Загинули всі 298 людей, що перебували на борту, – 283 пасажири та 15 членів екіпажу.

Він продемонстрував відео, зняте на телефон, на якому видно, як по Донецьку на автотягачі везуть ЗРК Бук.

«Завдяки цьому відео з телефону ми встановили, кому належить цей трейлер. Ми встановили особу з числа бойовиків, яка забрало його на автопідприємстві в Донецьку. Через 3 роки нам вдалося цю особу затримати, коли він перетинав кордон на підконтрольній нам території з РФ. Ми його затримали, зараз він відбуває покарання тут, в Україні», — цитують Маякова Українськi Новини.

Представник СБУ зазначив, що досліджується ступінь причетності 150 осіб до цього злочину.

Він підкреслив, що бойовики «ДНР», причетні до транспортування ЗРК Бук, будуть засуджені в Україні за тероризм.

Нагадаємо, 17 липня 2019 року виконаний рівно 5 років з дня трагедії рейсу МН17. В результаті авіакатастрофи загинули 298 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: