Слідство щодо катастрофи МН17 оголосить нові дані

Читать на русском
Сьогодні відбудеться прес-конференція, присвячена ходу розслідування кримінальної справи за фактом катастрофи MH17.

Прес-конференція, присвячена ходу розслідування кримінальної справи за фактом катастрофи MH17 запланована на 14:00 за київським часом.

Як пише «Слово і Діло», вона відбудеться після закритої зустрічі з родичами жертв. Вони першими дізнаються, що вдалося встановити в ході розслідування.

Катастрофа «Боїнга» MH17: офіційна версія слідчої групи«Слово і Діло» підготувало інфографіку за офіційними даними слідчої групи щодо катастрофи Boeing MH17.

Як відомо, вчора, 18 червня, заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила, що Спільна слідча група, яка займається розслідуванням аварії рейсу МН17 Malaysia Airlines назве імена підозрюваних, причетних до катастрофи. Після того, як це буде зроблено, за словами Зеркаль, Україна висуне названим особам обвинувачення.

Вона також зазначила, що крім прес-конференції 19 червня дослідники Bellingkat презентуют результати свого розслідування.

За даними нідерландської телеканалу Nieuwsuur, до катастрофи міг бути причетним Сергій Мучкаєв (за даними журналістів, під його керівництвом на Донбас пішов конвой, що перевозив «Бук», який збив МН17. Також у списку причетних значиться Сергій Дубінський («Хмурий»), який керував групою російських розвідників на Донбасі. Журналісти також повідомляють про ще одного можливого підозрюваного - Сергія Пулатова, який також керував групою російських розвідників.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року рейс MH17 Malaysia Airlines розбився на сході України. Літак прямував з Амстердама в Куала-Лумпур. На борту перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Зокрема, серед пасажирів було 196 голландців.

Розслідування аварії проводить Об'єднана слідча група (JIT), яка була сформована в 2014 році. У JIT входять правоохоронці з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, які разом працюють над розслідування. Хід слідства координується Національною прокуратурою Нідерландів. Метою розслідування є встановлення істини, встановлення фактів, встановлення осіб, винних в аварії, а також збір доказів для суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: