У МОЗ розповіли, чим отруїлися діти в таборі в Одеській області

Читать на русском
Причиною масового отруєння дітей у таборі Медик-2 на Одещині став збудник шигельозу (дизентерії), який знайшли у їжі.

Причиною масового отруєння 54 дітей у таборі «Медик-2» на Одещині став збудник шигельозу (дизентерії), який знайшли у їжі.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує Центр громадського здоров’я МОЗ.

«За результатами лабораторних досліджень в готовій продукції (яловичина тушкована, рис варений з овочами), в сировині (скумбрія заморожена, курятина заморожена) та в змивах з поверхні столу «м'ясо сире», столу для брудного посуду, ножа «овочі варені»; ножа «овочі сирі» виділено збудник шигельозу – Shigella flexneri. Цей збудник було виділено також від 8-ми хворих дітей», - йдеться у повідомленні.

Загалом у таборі отруїлися 54 дитини та 3 дорослих. Усі вони 11 та 13 липня були госпіталізовані.

У ході розслідування спалаху хвороби у таборі виявили низку грубих порушень. Зокрема, у «Медику-2» набирали персонал без проходження медогляду, порушували правила миття посуду, не контролювали температуру в холодильних камерах, не забезпечували персонал харчоблоку дезінфікуючими засобами і т.п.

Нагадаємо, 12 липня стало відомо, що у ДП «Оздоровчо-спортивний табір «Медик – 2» у смт. Сергіївка на Одещині масово отруїлись діти, медики діагностували у хворих гострий гастроентероколіт.

Табір, в якому діти перебували на відпочинку, є дочірнім підприємством Державного університету медицини і фармації ім. Ніколая Тестеміцану (м. Кишинів, Молдова).

Упродовж 11-12 липня до медзакладів звернулися 56 осіб, з них 53 дитини 2002-2010 року народження.

Станом на 13 липня у лікарнях залишалися 32 особи, з них 30 – діти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: