Євросоюз закликав Росію дотримуватися договору про РСМД

Читать на русском
Євросоюз наполегливо закликав Росію повернутися до дотримання цієї важливої угоди про роззброєння.

За три тижні до ймовірного припинення дії Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД) Євросоюз наполегливо закликав Росію повернутися до дотримання цієї важливої угоди про роззброєння.

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні в неділю, 14 липня, розповсюдила заяву від імені ЄС, в якій попередила про загрозу нового витка гонки озброєнь, передає «Слово і Діло» з посиланням на DW.

«Ми глибоко стурбовані розвитком ситуації з договором про РМСД, термін дії якого може завершитися 2 серпня 2019 року», - йдеться в документі. Федеріка Могеріні наполегливо закликала Росію уважно поставитися до претензій з приводу російської ракети 9М729 і негайно вжити заходів щодо повного дотримання договору.

«Найближчі дні - це останній шанс для діалогу і вживання необхідних заходів, щоб зберегти цей важливий стовп європейської архітектури безпеки», - зазначила голова європейської дипломатії.

Напередодні президент РФ Володимир Путін підписав закон про призупинення Росією дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Раніше ОБСЄ включила до резолюції по ракетному договору важливу поправку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: