У районі розведення сил стріляє артилерія - ОБСЄ

Читать на русском
Спостерігачі ОБСЄ зафіксували на ділянці розведення сил в районі Золотого (Луганська область) воронки від 122-мм артилерійських снарядів.

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували на ділянці розведення сил в районі Золотого (Луганська область) воронки від 122-мм артилерійських снарядів, випущених по житловому району з південного і південно-східного напрямків, де знаходяться сепаратисти.

Про це повідомляється в звіті Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 12 липняСитуація на сході країни на 12 липня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«10 липня на ділянці розведення в районі Золотого, на південній околиці населеного пункту Катеринівка (підконтрольний уряду, 64 км на захід від Луганська), БПЛА СММ малого радіусу дії виявив близько 20 воронок, які утворилися, за оцінкою, нещодавно в результаті розривів 122-мм артилерійських снарядів, випущених із південного і південно-східного напрямків», - йдеться в звіті.

Відзначається, що п'ять з вищевказаних воронок були приблизно в двох метрах від житлових будинків, а у чотирьох з будівель (два будинки і два сараї) була зруйнована азбестова покрівля, вікна були пошкоджені. БПЛА СММ малого радіусу дії також зафіксував пошкодження ліній електропередачі, зборів, дерев і присадибних ділянок неподалік (все, за оцінкою, в результаті розльоту осколків).

Біля автодороги T1306 приблизно в 50 м на південь від залізничного моста за допомогою цього БПЛА також було виявлено 18 воронок, які, за оцінкою, утворилися нещодавно в результаті розривів 82-мм мінометних мін (визначити напрямок вогню не вдалося), а також ще сім воронок, які, за оцінкою, утворилися нещодавно в результаті розривів 122-мм артилерійських снарядів, випущених із південного і південно-східного напрямків.

Нагадаємо, ПА ОБСЄ вимагає звільнення українських моряків.

Також відзначимо, Комітет ПА ОБСЄ закликав Росію вивести війська з України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: