Карта ООС: ситуація на сході України на 14 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 14 липня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Хоча загальна кількість обстрілів на лінії зіткнення за добу помітно зменшилася, російсько-окупаційні війська, порушуючи Мінські домовленості, не припиняли вести по наших оборонних позиціях вогонь із заборонених артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Загалом протягом минулої доби обліковано 15 прицільних ворожих обстрілів. Окупанти випустили по наших позиціях 8 артилерійських снарядів калібру 122 мм, а також 31 міну 120-го та 82-го калібрів.

В результаті цих обстрілів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил зазнали поранень. Наразі наші захисники перебувають в одному з військових мобільних госпіталів, де їм надається необхідна медична допомога.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 13 липня одного окупанта поранено.

Луганський напрямок

Тут порушень режиму тиші зафіксовано 5.

У першій половині дня противник двічі, з міномету 120-го калібру, а згодом зі станкового протитанкового гранатомету, обстріляв опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, обладнані поблизу Зайцевого.

Ввечері так само двічі ворог вів вогонь по позиціях наших військ неподалік Новолуганського, застосовуючи артилерію 122-го калібру, 120-мм міномети, автоматичні станкові і ручні протитанкові гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Крім того, у період з 18:25 до 19:30 з мінометів калібрів 120 та 82 мм, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів були обстріляні військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля Новоолександрівки.

Донецький напрямок

Тут обстрілів було вдвічі більше – 10.

Майже половину з них російсько-окупаційні війська здійснили в районі Водяного, де відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Біля населеного пункту Піски ввечері наші військові зафіксували 2 розриви мін калібру 120 мм, а також були змушені відповідати на ворожий обстріл зі станкового протитанкового гранатомету.

Поблизу Опитного, Новотроїцького та Верхньоторецького відповідно вранці, вдень та ввечері окупанти застосовували гранатомети і кулемети великого калібру.

На підступах до Авдіївки з о пів на дев’яту вечора 45 хвилин лунали ворожі станкові протитанкові і автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

А неподалік Широкиного противник влаштував 20-хвилинну провокацію із застосуванням стрілецької зброї.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 14 липня

Станом на 12:00 російсько-окупаційні війська здійснили 5 обстрілів.

На Луганському напрямку противник з початком доби з боку окупованого населеного пункту Сміле упродовж півгодини обстрілював обладнані поблизу Кримського опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил з мінометів калібру 82 мм, озброєння бойової машини піхоти, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Крім того, з о пів на першу ночі ворог майже 20 хвилин вів вогонь з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї по наших позиціях біля Зайцевого.

Міномет 82-го калібру і автоматичні гранатомети окупанти після 11:00 використали під час обстрілу військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в районі Новолуганського.

На Донецькому напрямку вночі та зранку було неспокійно неподалік Широкиного, де російсько-окупаційні війська з боку Саханки двічі застосовували стрілецьку зброю.

За наявною інформацією, від початку поточної доби в результаті обстрілів втрат у лавах Об’єднаних сил немає.

Втрати ворога в результаті вогню у відповідь з боку наших військ уточнюються.

Ситуація на лінії зіткнення перебуває під надійним контролем підрозділів Об’єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: