Україна та Північна Македонія підписали угоду про безвіз на постійній основі

Читать на русском
Посол України в Північній Македонії Наталія Задорожнюк і міністр закордонних справ Північної Македонії Нікола Дімітров підписали угоду про безвіз між державами на постійній основі.

Посол України в Північній Македонії Наталія Задорожнюк і міністр закордонних справ Північної Македонії Нікола Дімітров підписали угоду про безвіз між державами на постійній основі.

Про це повідомляє Наталія Задорожнюк на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні (12 липня, - ред.) разом з Міністром закордонних справ Республіки Північна Македонія Ніколою Дімітровим від імені Уряду України підписала надзвичайно важливу міжурядову угоду про безвіз на постійній основі. Більше немає необхідності пролонгувати існуючу угоду щорічно», - написала Задорожнюк.

У Міністерстві закордонних справ Північної Македонії відзначили, що угода регулює правила і порядок встановлення та застосування безвізового режиму між Північною Македонією та Україною (без будь-яких документів в якості вимоги для в'їзду) і дозволяє громадянам обох країн володіти біометричними паспортами, в'їздом, транзитом і короткостроковими проживанням. Від 90 до 180 днів без візи.

Очікується, що угода вплине на подальшу інтенсифікацію спільної співпраці, особливо в економічній сфері, шляхом розвитку ділових зв'язків і контактів між двома державами, а також розвиток туризму.

Раніше безвіз між Україною та Північної Македонією (в минулому - колишня югославська Республіка Македонія) мав тимчасовий характер. Відповідні угоди підписувалися на рік.

Нагадаємо, Україна востаннє продовжувала дію безвізового режиму для громадян Північної Македонії в цьому році (з 16 березня 2019 до 15 березня 2020 року).

Відзначимо, Євросоюз може призупинити безвіз для окремих країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: