У США запропонували запросити Зеленського виступити в Конгресі

Читать на русском

Співголови Українського конгресового кокусу звернулися до спікера Палати представників США Ненсі Пелосі з пропозицією запросити президента Володимира Зеленського виступити на спільному засіданні.

Співголови Українського конгресового кокусу звернулися до спікера Палати представників США Ненсі Пелосі з пропозицією запросити президента України Володимира Зеленського виступити на спільному засіданні американського Конгресу.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в офіційному листі конгресменів, повідомляє «Укрінформ».

Конгресмени зазначили, що у зв’язку з викликами, що стоять перед Україною, Конгрес має «подати руку дружби новообраному президенту шляхом такого запрошення».

«Росія дійсно має намір посилити агресію, про що свідчить незаконний арешт 24 українських військових і трьох військово-морських суден у водах Керченської протоки. У цей небезпечний для України і світу час Конгрес повинен посилити взаємодію з нашим близьким союзником, коли йому загрожують такі виклики», - йдеться в документі.

На думку конгресменів, запрошення президента України могло б сприяти посиленню взаємодії на таких ключових напрямах, як антикорупційна політика, демократичні реформи, кібер- і військова безпека, ветеранські справи, енергетична незалежність тощо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники українського президента Володимира Зеленського цього тижня вирушать до Вашингтона для підготовки його зустрічі з президентом США Дональдом Трампом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: