Україна та США обговорили питання безпеки й стримування РФ

Читать на русском
Зокрема мова йшла про допомогу США в посиленні можливостей сектора безпеки і оборони України та реформуванні української оборонної промисловості.

Заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок під час зустрічі з делегацією Міністерства оборони Сполучених Штатів на чолі зі старшим радником із питань України, Росії та Євразії Кетрін Сендак обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва в сфері безпеки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЗС.

Зеленський кличе Путіна на переговори. Навіщо та чи можливо залучити США?Володимир Зеленський звернувся до Путіна з пропозицією нового формату переговорів за участю Трампа, Мей, Меркель і Макрона. У РФ заявили, що розглянуть пропозицію.

Зокрема мова йшла про допомогу США в посиленні можливостей сектора безпеки і оборони України та реформуванні української оборонної промисловості.

«Особливу увагу було приділено поліпшенню координації зі стримування агресивних дій Росії, зокрема модальностям можливої ​​майбутньої моніторингової місії в Чорному морі, посиленню двосторонньої взаємодії в сфері кібербезпеки», - йдеться в повідомленні.

Божок розповів американським партнерам про ситуацію в районі проведення Операції об'єднаних сил і зусиллях української сторони для розведення сил біля Станиці Луганської.

Також представник українського МЗС розповів про зусилля зі звільнення українських моряків, незаконно утримуваних в Росії, і заходи щодо вирішення питань українсько-угорських відносин.

Раніше Україна вперше направила до США запит для придбання військового обладнання.

Також нагадаємо, в США представили проект резолюції із засудженням повернення РФ в ПАРЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: