Як ухвалювали Виборчий кодекс: Парубій більш ніж 10 разів ставив на голосування документ

Читать на русском
Верховна рада України перед голосуванням у другому читанні за Виборчий кодекс із відкритими списками не змогла зібрати потрібну кількість голосів із першого разу.

Верховна рада України перед голосуванням у другому читанні за Виборчий кодекс із відкритими списками, не змогла зібрати потрібну кількість голосів із першого разу.

Як пише «Слово і Діло», спікер Андрій Парубій 17 разів ставив на голосування ухвалення правок пакетом. Він також радився з головами фракцій і спускався особисто до народних депутатів, щоб переконати їх не йти із зали ВР.

Раніше Парубій перервав доповідача щодо Виборчого кодексу (Олександра Черненка – ред.) у той час, коли він зачитував із трибуни поправки перед їх повторним голосуванням. При цьому в стенограмі виступу з трибуни мають бути зафіксовані всі поправки, за які голосуватимуть нардепи. За поправки згодом проголосували пакетом.

Документ після низки провальних голосувань підтримали 230 парламентарів.

Новий Виборчий кодекс за відкритими списками набуде чинності в 2023 році. Таким чином, документ діятиме з наступних чергових парламентських і президентських виборів.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року Верховна рада України підтримала за основу в першому читанні новий Виборчий кодекс. Тоді за документ проголосували 226 парламентарів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: