Зеленський відвідає Чорнобиль

Читать на русском
Чорнобильську зону не закриватимуть для туристів через візит туди президента Володимира Зеленського в середу, 10 липня.

Чорнобильську зону не закриватимуть для туристів через візит туди президента Володимира Зеленського в середу, 10 липня.

Про це з посиланням на Державне агентство України з управління зоною відчуження та Управління державної охорони повідомляє «Слово і Діло» у вівторок, 9 липня.

Голова Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко заявив раніше, що отримав повідомлення від ДАЗО про те, що через візит президента повністю перекриють 10-кілометровій Чорнобильській зону. За його словами, це зупинить туризм на цей день і зашкодить репутації країни.

«Нас тільки вчора ввечері попередили, що на всю 10-кілометрову зону нас - тобто туристичні групи - не допустять через заходи безпеки. Завтра в зоні відчуження очікується понад 300 туристів-іноземців. Це середня цифра щоденних відвідувачів Чорнобиля», - сказав Ємельяненко.

За словами Емельяненка, Асоціація звернулася до профільних депутатів, які курирують туризм, щоб вони провели переговори для вирішення цієї ситуації в Офісі президента.

Прес-секретар ДАЗО Олена Ковальчук підтвердила, що на 10 липня запланована передача арки від підрядника до Чорнобильської станції, але зазначила, що якісь безпрецедентні заходи безпеки не заплановані.

«Буде президент, представники ЄБРР, Чорнобильського фонду «Укриття», представники Мінекології і звичайно Держагентства з управління зоною відчуження. Будуть стандартні заходи безпеки, прийняті під час візитів офіційних осіб. Але якогось надзвичайного обмеження не має бути», - сказала Ковальчук.

Пізніше цю інформацію підтвердили і в Управлінні держохорони.

«УДО в зв'язку з можливим візитом президента Володимира Зеленського до Чорнобильської зони не провадить жодних обмежувальних заходів у десятикілометровій зоні. Завтра, як і в будь-який інший день, всі туристичні об'єкти будуть працювати в звичайному робочому режимі, а іноземні та українські туристи зможуть відвідати екскурсійні маршрути в Чорнобильській зоні в установленому порядку», - сказано в повідомленні УДО.

Раніше голова МЗС Франції відвідав Чорнобиль та оглянув новий саркофаг.

Також нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру екс-директору Чорнобильського спецкомбінату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: