Судді ОАСК вручали мічений хабар, проведуть експертизу слідів на руках

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи попросили суд провести експертизу в справі нібито хабара судді столичного адмінсуду.
Олена Власенкова

У ході досудового розслідування кримінального провадження про можливе отримання неправомірної вигоди суддею Окружного адміністративного суду міста Києва Оленою Власенковою їй були вручені мічені гроші, вкриті спеціальною речовиною.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні прокурора САП вказується, що напередодні вручення неправомірної вигоди, свідку в зазначеній справі були видані 2 тисячі доларів (20 купюр по 100 доларів), які оброблені спецхімпрепаратом «Промінь-1», що має кольорове світіння в променях ультрафіолетового світла. Згідно з протоколом обшуку в службовому кабінеті Власенкової в будівлі Окружного адмінсуду Києва, підозрювана добровільна видала 2 тисячі доларів, які в променях ультрафіолетового світла мають кольорове світіння.

Також, згідно з протоколом освідування Власенкової, на долонях і пальцях її лівої й правої рук виявлені сліди та нашарування речовини, яке має кольорове світіння в світлі ультрафіолетової лампи. Сліди зазначеної речовини також виявлені й на поверхні віскозних брюк малинового кольору на внутрішніх сторонах правої та лівої ноги в області колін. Під час зазначеної слідчої дії підозрювана добровільно видала зазначені штани, на які також наклали арешт рішенням суду.

У зв'язку з вищевказаними фактами, прокурор САП просив провести експертизу, для вирішення якої поставити наступні питання: чи є сліди спеціальних хімічних речовин на 2 тисячах доларів, чи є сліди спецхімречовин на наданих на дослідження знезолених фільтрах зі змивом із долонь і пальців правої й лівої рук і зі змивом зі штанів Власенкової, чи є сліди цієї речовини на штанях, чи є сліди речовини на контрольному зразку знезоленого фільтра, який використовувався під час освідування судді ОАСК, чи збігається речовина на всіх цих предметах із наданим на дослідження зразком спецхімречовини «Промінь-1».

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, суд із другої спроби обрав запобіжний захід затриманій судді ОАСК.

Згодом Вища рада правосуддя відсторонила Власенкову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: