Зеленський вигнав секретаря міськради Борисполя із зустрічі – ЗМІ (доповнено)

Читать на русском

Президент Володимир Зеленський у Борисполі змусив секретаря Бориспільської міськради Ярослава Годунка залишити офіційну зустріч.

Як пише «Слово і Діло», інцидент стався у приміщенні Бориспільської міської ради після представлення нового голови Київської облдержадміністрації Михайла Бно-Айріяна та під час обговорення проблем бориспільської лікарні.

Спершу президент відчитав директора Бориспільської лікарні, що той не вирішує стратегічні питання функціонування лікарні зі місцевою владою, передає УП.

Директор лікарні сказав, що конче потрібно збудувати новий корпус – а президент обірвав його: «Ви ж локальні речі вирішуєте! Вам треба підняти на ноги цю лікарню. Підняти дуже швидко, тому що люди у страшних умовах».

Коли слово взяв Ярослав Годунок, президент заявив: «Коли Ви почнете вирішувати питання стоячи, не займаючись піаром і рекламою… Тому, будь ласка, сховайте телефон і підійдіть до мікрофону, скажіть: у чому проблема, як її вирішити. Я на телебаченні 20 років працював – знаю, що камера, це все, але зараз є важливіші питання».

Годунок заявив, що голова Бориспільської райадміністрації Олександра Туренко «віджав» у міста лікарню: зробив засновником лише район – і місто тепер не може вкладати в неї бюджетні кошти.

Після цього Зеленський сказав: «Коли дуже багато кричать, я завжди прошу знайти в інтернеті щось про людину, яка дуже багато кричить. Мені майже 42 роки, і я на своєму віці бачив багато людей. Я тут прочитав в газеті. Чи це правда, чи ні? Ви - член «Батьківщини», секретар Бориспільської міської ради, раніше засуджений за ч.3 ст. 142 КПК України (розбій, поєднаний зі спричиненням тяжких тілесних ушкоджень». Ярославе Миколайовичу, це Ви?».

Годунок відповів: «Так».

Після цього Зеленський змусив його вийти з приміщення, де проходила зустріч. «Вийди звідси! Розбійник ти! Погано чуєш? Вийдіть, будь ласка, будете на райадміністрації сидіти кричати».

На це секретар Бориспільської міської ради заявив, що працює не в районній адміністрації.

Новий голова Київської обласної держадміністрації Михайло Бно-Айріян заявив: «Немає діалогу і немає консенсусу, у кожного свій інтерес – у тому числі комерційний. І ось до чого це призвело: жахлива лікарня за 2 кілометри від сучасного Бориспільського аеропорту»

Раніше Зеленський призначив нового голову Київської ОДА.

Вчора президент розпорядився про звільнення 70 голів районних державних адміністрацій (РДА).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: