Пасажиропотік аеропорту «Бориспіль» мають намір збільшити

Читать на русском
Для доставки вантажів передбачається будівництво окремої дороги до виробничо-технічної зони з південного боку аеропорту.

Уряд України на засіданні в середу, 8 травня, затвердив Концепцію розвитку аеропорту «Бориспіль» до 2045 року, яка передбачає 3,4 млрд євро інвестицій і збільшення пасажиропотоку в 4,5 рази.

Про це пише «Слово і Діло».

Як зазначається в тексті концепції розвитку аеропорту, аеропорт має забезпечити обслуговування в 2019 році - 14,4 млн пасажирів, а у 2030 році - 27,7 млн ​​пасажирів, в 2040 році - 44,3 млн пасажирів та в 2045 році - близько 53,9 млн пасажирів.

Також передбачається додаткове відведення земельних ділянок площею близько 600 га під розвиток інфраструктури аеропорту за рахунок ділянок, які перебувають у власності або користуванні фізичних або юридичних осіб.

Для доставки вантажів передбачається будівництво окремої дороги до виробничо-технічної зони з південного боку аеропорту і можливість будівництва підземної залізниці до центрального терміналу аеропорту.

Відзначимо, в 2018 році аеропорт «Бориспіль» наростив пасажиропотік на 19% - до 12,6 млн осіб та очікує 14% -го зростання пасажиропотоку в 2019 році, що буде відповідати 19% зростання за минулий рік.

Раніше повідомлялося, що в «Борисполі» запрацював оновлений термінал.

Також нагадаємо, в «Борисполі» виявили нерозмитнених товарів на 10 млн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: