«Партія пенсіонерів» через суд вимагає у ЦВК зняти з виборів Саакашвілі

Читать на русском
Шостий апеляційний адміністративний суд в суботу, 6 липня, розгляне позов  до ЦВК про правомірність реєстрації екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі кандидатом у народні депутати України.

Шостий апеляційний адміністративний суд в суботу, 6 липня, розгляне позов «Партії пенсіонерів України» до Центральної виборчої комісії про правомірність реєстрації екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі кандидатом у народні депутати України за списком партії «Рух нових сил».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив адвокат Павел Богомаз, який є членом «Партії пенсіонерів», передає «Інтерфакс-Україна».

Саакашвілі виступив проти повторного жеребкування партій у бюлетеніМіхеіл Саакашвілі виступає категорично проти повторного жеребкування щодо визначення номерів політичних партій у бюлетенях на позачергових парламентських виборах.

За словами Богомазова, позивач хоче скасувати через суд постанову ЦВК від 29 червня в частині реєстрації Саакашвілі для участі в парламентських виборах 21 липня. Члени партії вважають, що Саакашвілі безперервно не проживав в Україні упродовж 5 років як її громадянин, що є вимогою до кандидата в депутати.

Раніше повідомлялося, що касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду України відмовив у задоволенні позову ЦВК, яка відмовилася реєструвати на позачергових виборах до Верховної Ради кандидатів від партії «Рух нових сил Михайла Саакашвілі».

29 червня комісія ухвалила рішення про реєстрацію кандидатів від партії «Рух нових сил» Михайла Саакашвілі на позачергових парламентських виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: