Чи готові українці на компроміси з Росією заради миру – опитування

Читать на русском

У червні 2019 року 20,1% громадян України погоджуються, що заради миру на Донбасі варто йти на компроміси з ким завгодно й про що завгодно.

Як пише «Слово і Діло», з посиланням на дані опитування фонду «Демократичні ініціативи» та Центру Разумкова.

48,8% респондентів вважають, що заради миру варто погоджуватися на компроміси, але не на всі. Силовий варіант вирішення конфлікту підтримують 17,4% українців.

Громадяни України вважають неприйнятними більшість з компромісів, серед яких є і прописані в Мінських угодах норми. Найменш прийнятними є проведення виборів на умовах бойовиків (неприйнятно для 66% опитаних, прийнятно для 13%), повна амністія всім учасникам бойових дій проти українських військ (неприйнятно - 61%, задовільно - 15%) , формування силових органів ОРДЛО тільки з місцевих представників (неприйнятно - 58%, задовільно - 18%).

Зазначимо, фонд «Демократичні ініціативи» і Центр Разумкова вже кілька років проводять дослідження щодо ставлення українців до проблеми Донбасу. З 2016 року частка громадян, які згодні на будь-які компроміси з Росією, істотно не змінювалася і знаходилася в межах 16-22%.

Дослідження проведено Фондом «Демократичні ініціативи» та Центром Разумкова з 13 до 20 червня 2019 року в усіх регіонах України, за винятком окупованих Росією територій. Опитані 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Раніше соціологи з'ясували, які партії можуть потрапити в Раду.

Для того, щоб швидко зорієнтуватися в обіцянках партій, переглянути списки, зрозуміти, хто з кандидатів-мажоритарників не впорався з обіцянками раніше, «Слово і Діло» зібрало всі дані в одному інтерактивному розділі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: