Волкер чекає від нової ВР оновлення законів, пов'язаних із «Мінськом»

Читать на русском
За словами американського дипломата, США підтримують у цьому Україну, але «вести цей процес» має українська сторона.

Верховній Раді нового скликання необхідно оновити частину законів, пов'язаних із Мінськими угодами щодо ситуації на Донбасі.

Таку думку спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер висловив в інтерв'ю «Голосу Америки», передає Слово і Діло.

«Коли буде обрано новий парламент, потрібно буде поновити деякі закони із втілення Мінських домовленостей. Наприклад, запропонована децентралізація в рамках конституції, питання спеціального статусу та амністії і можливість провести місцеві вибори, коли дозволять ситуації з безпеки», – сказав він.

Окуповані території: що обіцяють політичні партії на виборах-2019Яким чином обіцяють повертати окупований Крим та частину Донбасу політичні партії, які можуть пройти до нового парламенту.

За словами американського дипломата, США підтримують у цьому Україну, але «вести цей процес» має українська сторона.

«Зазначу, що президент Зеленський має значний кредит довіри, як показали президентські вибори, але це ще не виявилося в голосах у Раді і підтримці конкретного стратегічного законодавства та інше. Ми дізнаємося лише після 21 липня, якими будуть результати і чи зможе він формувати працюючу більшість у парламенті, необхідну, щоб підтримати як план втілення «Мінська», так і план реформ в Україні», – зазначив Волкер.

Що обіцяють політичні партії на виборах-2019 щодо окупованих територій - на інфографіці.

Нагадаємо, Зеленський пообіцяв зробити все, щоб закінчити війну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: