СБУ займеться «сміттєвою блокадою» Львову – Зеленський

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський пообіцяв Львівському міському голові Андрію Садовому, що СБУ проведе розслідування «сміттєвої блокади» міста.

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв Львівському міському голові Андрію Садовому, що СБУ проведе розслідування «сміттєвої блокади» міста.

Про це президент заявив 6 липня у Львові під час представлення нового голови Львівської облдержадміністрації Маркіяна Мальського у відповідь на заклик Садового провести реальне розслідування за фактом підпалу Грибовицького полігону побутових відходів і подальшої «сміттєвої блокади» Львова, передає «Слово і Діло».

Як мери займаються проблемою переробки сміття в містахНайгірше справи йдуть із будівництвом заводів із переробки сміття. Поки жоден мер, який обіцяв збудувати таке підприємство, не зміг реалізувати обіцяне.

«Тому ми і привезли главу Служби безпеки України. Ми хочемо почути конкретні прізвища людей, виконавців, виконавчої влади, місцевої влади, які сприяли цьому тиску. Якщо можна почути відповіді на ці питання, то ми займемося цими людьми», - сказав президент.

У свою чергу керівник Офісу президента України Андрій Богдан зазначив, що заяв Садового про тиск з боку колишнього глави держави Петра Порошенка досить для відкриття кримінального провадження.

«Всі заяви, які озвучив пан Садовий, можна вважати заявою про злочин, - це екологічна безпека держави, це безпека цілого міста. Таку заяву про злочин потрібно внести до Єдиного державного реєстру, і, я думаю, що Служба безпеки зобов'язана ефективно розслідувати, хто давав команду, кому давали команду, як виконували, як блокували, які підрозділи були задіяні. Відповідних посадових осіб, якщо це було порушення трудової дисципліни, на підставі цих даних звільнити, а хто безпосередньо виконував незаконні вказівки, їх треба притягнути до відповідальності», - сказав Богдан.

У той же час Садовий заявив, що, в разі відкриття кримінального провадження, він і міська рада нададуть правоохоронцям всі необхідні документи.

Раніше в Києві змінився тариф на вивезення сміття.

Також нагадаємо, під Києвом затримали вантажівки зі львівським сміттям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: