Коболєв відповів на погрози Гройсмана звільненням

Читать на русском
Нафтогаз використовує кошти від дивідендів, які вимагає заплатити Кабмін, на закупівлю газу для опалювального сезону.

Нафтогаз використовує кошти від дивідендів, які вимагає заплатити Кабмін, на закупівлю газу для опалювального сезону.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив глава компанії Андрій Коболєв, коментуючи чергову погрозу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана відправити його у відставку, якщо НАК не відкличе судовий позов.

Чому Гройсман знову вимагає знизити ціни на газ, а «Нафтогаз» виявиться крайнім?Уряд вимагає від Нафтогазу знизити ціну на газ ще майже на гривню. В компанії говорять, що ціни й так знижені. Про ситуацію поговорили з експертами.

Коболєв зазначив, що Нафтогаз стоїть перед вибором: або заплатити дивіденди (плюс 60% до 30%, які компанія вже виплатила), або відстрочити виплату додаткових дивідендів, але закачати необхідні обсяги газу. Нафтогаз вибрав другий шлях, написав він у Facebook.

Компанія також працює над залученням додаткових коштів на зовнішньому ринку. Вона намагалася вийти на ринок єврооблігацій в травні, але не отримала дозволу профільних міністерств, нагадав Коболєв. Знову вийти на ринок, при наявності дозволу, НАК може на наступному тижні.

«Якщо на одній чаші ваг питання мого персонального контракту, а на іншій - безпека громадян, я вибираю останнє», - заявив глава Нафтогазу.

«Тільки нагромадивши в сховищах близько 20 млрд куб. м., ми гарантуємо стабільне проходження опалювального сезону навіть при перериванні Росією транзиту з 1 січня. Цим ми також забезпечимо сильну позицію в переговорах з Газпромом. Я несу за це відповідальність як керівник державної компанії і як громадянин України», - написав Коболєв.

Він повідомив, що зараз в сховищах України 13,8 млрд куб. м газу. Таким чином, за 100 днів необхідно закачати більш як 6 млрд куб. м, а для цього потрібні кошти.

Як відомо, суд дозволив Нафтогазу виплатити 30% дивідендів замість 90%, як вимагає Кабмін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: