ЄІБ готовий профінансувати модернізацію електричок в Україні

Читать на русском
За словами представників європейського банку, в Україні електрички їздять зі швидкістю в два рази менше, ніж в Європі, зупиняються дуже часто, а перони не відповідають стандартам.

Європейський інвестиційний банк готовий виділити 110 млн євро на модернізацію електричок Запорізької та Дніпропетровської областей.

Про це повідомляє Укрінформ, пише «Слово і Діло».

Провідний економіст Європейського інвестиційного банку Пірс Вікер заявив, що банк готовий виділити кошти для поліпшення приміського сполучення, але тільки за умови технічних змін. Якщо сторони домовляться, то ЄІБ виділить 110 млн євро і придбає 8 нових електромашин.

Заступник директора Департаменту інвестиційної політики АТ «Укрзалізниця» Юлія Гурєєва повідомила, що новий проект передбачатиме не тільки оновлення транспортних засобів, а й оновлення системи організації пасажирських перевезень. Першими регіонами, які зазнають змін, стануть Запорізька і Дніпропетровська області.

Щорічно електричками Запоріжжя користуються 7,6 млн пасажирів, а їхній середній вік - 30 років. За словами представників європейського банку, в Україні електрички їздять зі швидкістю в два рази менше, ніж в Європі, зупиняються дуже часто, а перони не відповідають стандартам.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив доопрацювати проект розвитку міської електрички в Києві.

Також нагадаємо, «Укрзалізниця» показала нові швидкісні електрички до Борисполя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: