Кияни заблокували міську електричку: що вимагали пасажири (доповнено)

Читать на русском

У понеділок, 22 жовтня, жителі столичної Троєщини вранці заблокували колії міської електрички, вимагаючи дотримуватися графіку руху й збільшити кількість вагонів у потязі.

Як пише «Слово і Діло», про це самі жителі повідомили в Facebook.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє відкрити три нові станції міської електричкиСказано 10 жовтня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Згідно з даними КП «Київпастранс», рух заблокували о 8:15. І вже після 9 електичка поїхала.

«Рух відновлений, люди залишили колії», – сказала УП заступниця начальника служби зв’язків із громадськістю Людмила Сергієнко.

Вона також запевнила, що ситуація із затримкою електрички, в результаті чого на платформах скупчується багато пасажирів, яких не здатен вмістити один потяг, виникає не з їхньої провини.

«Проблема не лише в самих вагонах, але й у інфраструктурі, яка належить «Південно-Західній залізниці». Пріоритетність у роботі колії надається залізниці та її потягам. Тому деякі потяги міської електрички запізнюються не з причини, що машиніст невчасно виїхав, а з причини того, що стрілки, які переключаються на колії, переключаються з пріоритетністю для швидкісних поїздів. Усі ці потяги курсують однією колією. На жаль, наші пасажири не розуміють цього», – сказала Сергієнко.

Вона визнала, що вранці 22 жовтня дійсно в потязі на 8:30 не було одного вагона. Водночас, як видно з фото жителів Троєщини, ранковий потяг мав лише 4 вагони.

Багато людей, не змогли сісти в електричку, а деякі вирішили їхати на потязі ззовні.

Жителі столичної Троєщини вранці заблокували колії міської електрички, вимагаючи дотримуватися графіку руху й збільшити кількість вагонів у потязі.

Нагадаємо, в лютому 2018 року стало відомо, що була скасована низка електропоїздів. Крім того, була зменшена кількість вагонів до чотирьох одиниць у зв'язку з необхідністю проведення планового ремонту колісних пар.

Після завершення ремонту залізничники обіцяли відновити потрібну кількість вагонів і поїздів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: