СБУ звинуватила віце-прем'єра в корупційних схемах

Читать на русском
За даними спецслужби, високопоставлений член Кабміну лобіював призначення на посади керівників комунальних підприємств довірених осіб.

В СБУ заявили, що виявили і задокументували механізм привласнення коштів державного та місцевих бюджетів чиновниками комунальних підприємств Вінницької області, організований одним з віце-прем'єр-міністрів України (ім'я не називається).

Про це ввечері в п'ятницю, 5 липня, повідомляє прес-служба СБУ, пише «Слово і Діло».

За даними спецслужби, високопоставлений член Кабміну лобіював призначення на посади керівників комунальних підприємств довірених осіб.

Боротьба з корупцією: що обіцяють політичні партії на виборах-2019Жодної обіцянки щодо боротьби з корупцією немає в передвиборчій програмі партії Батьківщина.

«Вони, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою з приватними підприємцями, які також підконтрольні віце-прем'єр-міністру, привласнили бюджетні кошти в особливо великих розмірах під час виконання ремонтно-будівельних робіт на території області», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, зловмисники вносили до актів виконаних робіт недостовірні дані про вартість робіт і послуг, цін на матеріали і заробітної плати працівників, фіктивно оформлених на підприємствах.

Співробітники СБУ провели низку слідчих дій в офісних приміщеннях комунальних підприємств і комерційних структур, задіяних у протиправній схемі, розташованих у Вінниці, Києві та Полтаві.

Під час обшуків правоохоронці виявили документацію і комп'ютерну техніку з матеріалами, які підтверджують факти оформлення фіктивних накладних на придбані матеріали через комерційні структури, завищення кількості робітників, які нібито працювали на об'єктах реконструкції в Вінниці, використання техніки і працівників комунальних підприємств без укладення відповідних договорів.

Триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до створення і реалізації протиправного механізму.

Як відомо, одним із віце-прем'єр-міністрів в уряді є Володимир Кістіон, який раніше працював у Вінниці начальником підприємства «Вінницяводоканал», а зараз балотується по 11 мажоритарному округу в місті Вінниця.

Раніше СБУ ліквідувала підпільну майстерню з виробництва зброї.

Також нагадаємо, СБУ викрила схему розкрадання коштів в Міноборони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: