ЦВК оскаржить рішення суду щодо пережеребкування

Читать на русском
ЦВК оскаржить рішення шостого апеляційного адміністративного суду про необхідність пережеребкування партій на позачергових виборах до Верховної ради.
Фото «Слово і Діло».

Центральна виборча комісія у найближчі два дні оскаржить рішення шостого апеляційного адміністративного суду про необхідність пережеребкування партій на позачергових виборах до Верховної ради.

Як пише «Слово і Діло», про це РБК-Україна заявив заступник голови ЦВК Євген Радченко.

Програмні обіцянки «Слуги народу»: чи з'явиться в українців «економічний паспорт»Слово і Діло виділило всі обіцянки з програм тих партій, які, за прогнозами соціологів, можуть пройти до нового парламенту. Експерти оцінили передвиборчі ініціативи політичних гравців.

За його словами, рішення буде оскаржене, як тільки буде готова апеляційна скарга.

«ЦВК оскаржуватиме рішення суду в найближчий час - як тільки буде готова апеляційна скарга. У виборчих справах обмежені строки оскарження, і насправді у нас є тільки два дні. Ми їх реалізуємо», - заявив Радченко.

Замглави Центрвиборчкому зазначив, що комісія зробить усе для того, щоб вибори відбулися у строк.

«Я не знаю, як вирішить суд. Буде рішення суду, прочитаємо і вивчимо. Але те, що зараз сьогодні надруковано 7 мільйонів 340 тисяч бюлетенів і готові до відвантаження два мільйона. В мене запитання, чи встигне поліграфкомбінат "Україна", якщо що, видрукувати бюлетені заново? Ми звичайно виконаємо рішення суду, а от чи зможуть виконати рішення суду поліграфічні верстати», - заявив він.

Нагадаємо, ЦВК зобов'язали провести повторне жеребкування партій перед виборами до Верховної ради. Відповідне рішення виніс Шостий апеляційний адміністративний суд.

Вимога до ЦВК внести до складу учасників виборчого процесу партію «Рух нових сил» і передрукувати бюлетені може зірвати проведення парламентських виборів в певну дату - заявив лідер партії «Слуга народу» Дмитро Разумков.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: