Мережа автозаправок фінансувала сепаратистів Донбасу – СБУ

Читать на русском
Співробітники Служби безпеки України викрили організоване угруповання у фінансуванні сепаратистів ОРДО.

Співробітники Служби безпеки України викрили організоване угруповання на фінансуванні сепаратистів ОРДО.

Про це повідомляє прес-служба відомства в п'ятницю, 5 липня, пише «Слово і Діло».

«Жовта зона»: як живе Маріуполь через 5 років після заколоту сепаратистівЧерез п'ять років після вуличних боїв 9 травня 2014 року, в Маріуполі спокійно проте в місті ще є прихильники самопроголошеної республіки.

Відзначається, що учасники угруповання скоїли подвійну реєстрацію підконтрольних підприємств у державних органах України та на тимчасово окупованій території. Вони регулярно платили податки так званим фіскальним органам «ДНР», відкривши для цього рахунки в фейковому «Центральному республіканському банку ДНР».

«Оперативники спецслужби задокументували, що група осіб, яка знаходяться по обидва боки лінії розмежування, через підконтрольну мережу заправних станцій на тимчасово окупованій території надавала фінансову та матеріально-технічну підтримку діяльності незаконних збройних формувань так званої «ДНР», - йдеться в повідомленні.

У СБУ додали, що учасники угруповання також сприяли діяльності «МВС», «прокуратури» і окупаційних адміністрацій, здійснюючи безперебійні поставки бензину і дизпалива. Крім того, на безоплатній основі зберігали пально-мастильні матеріали як «мобілізаційний резерв» так званого 1-го армійського корпусу («ДНР»).

Слідчі СБУ повідомили організатору протиправної схеми про підозру у вчиненні злочину за статтею про створення терористичної групи чи терористичної організації (ст. 258-3 КК України).

Раніше в Бахмуті екс-сепаратист «ДНР» здався поліції.

Також нагадаємо, українські військові на Донбасі взяли в полон сепаратиста.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: