Нацрада стежитиме за діяльністю ЗМІ під час виборчої кампанії

Читать на русском
Головою відповідної робочої групи члени регулятора обрали заступника голови Нацради Уляну Фещук.

Національна рада з телебачення і радіомовлення створила робочу групу для здійснення нагляду за дотриманням ЗМІ виборчого законодавства під час виборчої кампанії позачергових виборів народних депутатів України в 2019 році.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні в четвер, 4 липня, повідомляє «Слово і Діло».

Дострокові вибори до Ради: що вже встиг наобіцяти кандидат у нардепи ВакарчукСвятослав Вакарчук дав уже 20 обіцянок. При цьому більшість зовсім нові – боротися з олігархами, скоротити кількість нардепів, боротися з кнопкодавством.

Головою відповідної робочої групи члени регулятора обрали заступника голови Нацради Уляну Фещук.

У той же час член Нацради Олег Черниш висловив бажання приєднатися до складу цієї групи. У відповідь на це Фещук зазначила, що інші члени регуляторного органу можуть брати участь в її роботі за угодою.

Відповідна робоча група аналізуватиме поширювану електронними ЗМІ інформацію, пов'язану з ходом виборчої кампанії відповідно до законів «Про національну раду з питань телебачення і радіомовлення», «Про телебачення і радіомовлення» та «Про вибори народних депутатів України».

У рамках своєї діяльності робоча група здійснюватиме моніторинг телерадіопрограм, який передбачає цілодобовий аналіз мови загальнонаціональних і місцевих ЗМІ.

Також цей дорадчий орган буде займатися розглядом звернень та скарг від юридичних, фізичних осіб і представників політичних партій із питань, пов'язаних із діяльністю мовників під час передвиборної кампанії.

Раніше голова Нацради телерадіомовлення подав у відставку.

Також нагадаємо, Нацрада назвала головні порушення телеканалів перед виборами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: