Парубій вимагає від СБУ та Держприкордонслужби відомостей щодо Клюєва

Читать на русском
Парубій подав запит до правоохоронних органів щодо ексглави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва та блогера Шарія.
Фото «Слово і Діло».

Голова Верховної ради України Андрій Парубій подав запит до правоохоронних органів щодо ексглави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва, якого було зареєстровано кандидатом на вибори у Раду.

Як інформує «Слово і Діло», про це Парубій написав у себе на сорінці у Facebook.

Шарій та Клюєв ідуть до Ради: чому ЦВК зареєструвала тих, хто не жив 5 років в УкраїніЮрист пояснив, чому ЦВК змушена була зареєструвати кандидатами в народні депутати здобувачів, які за законом не мали б на це права.

Також голова парламенту подав запит щодо блогера-пропагандиста Анатолія Шарія. Нещодавню реєстрацію Центральною виборчою комісією обох цих осіб у якості кандидатів у народні депутати на позачергові вибори Парубій назвав реваншем.

«Це - грубе порушення закону і справедливості. Адже є очевидним той факт, що вони останні п'ять років не перебували в Україні. Як голова Верховної ради невідкладно звертаюсь із запитом до Генеральної прокуратури, Служби безпеки, Державної прикордонної служби з вимогою негайно надати відомості про перебування цих осіб на території України, щоби отримати фактичні докази», - написав Парубій.

За його словами, це дасть підстави для ЦВК скасувати рішення про їх реєстрацію.

Нагадаємо, у вівторок, 2 липня, Центральна виборча комісія зареєструвала ексглаву Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва кандидатом на вибори у Верховну раду.

Додамо, що ввечері 2 липня у Києві на Майдані Незалежності почалася акція після рішень ЦВК про реєстрацію кандидатами в нардепи Андрія Клюєва і Анатолія Шарія.

Чому ЦВК зареєструвала сумнівних кандидатів «Слово і Діло» спитало експерта з конституційного права Богдана Бондаренка.

Як відреагували соцмережі на реєстрацію ЦВК Шарія та Клюєва, дивіться в нашому огляді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: