Шафа кандидата. Які невиконані обіцянки ховає Дмитро Добкін

Читать на русском
Народний депутат Дмитро Добкін майже за п'ять років у Верховній раді не виконав жодної обіцянки.
Слово і Діло

Позачергові парламентські вибори відбудуться 21 липня, політичні партії оголосили, хто піде в їх складі, а Центральна виборча комісія завершила реєструвати кандидатів. Незважаючи на тренд на нові обличчя, в списках партій і серед мажоритарників ми побачили досить багато досвідчених політиків, які ще не встигли виконати свої попередні обіцянки, а вже роздають нові. «Слово і Діло» нагадає про провалені зобов'язання кандидатів, які зараз працюють у Верховній раді й мають шанси пройти до наступного скликання. Сьогодні в центрі уваги Дмитро Добкін.

Дмитро Добкін іде на вибори, як і в 2014 році, за 178-м виборчим округом у Харківській області. У Верховній раді восьмого скликання Добкін не дуже напружувався: дав лише 15 обіцянок, не виконав жодної, провалив – 6 (40%), ще 9 залишаються в процесі. Ми традиційно зосередимося на невиконаних обіцянках депутата.

Усі провалені обіцянки Добкіна – програмні, інших він в принципі не дає. Наприклад, нардеп обіцяв втілити в життя процес децентралізації влади для повноцінного забезпечення права територіальних громад на розвиток. Наприкінці 2014 року Верховна рада ухвалила законопроекти «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» та «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо реформи міжбюджетних відносин)», які дозволили розпочати процес фінансової децентралізації в Україні. В 2017 році ухвалили ще ініціатив, які сприяли проведенню в Україні реформи місцевого самоврядування. Однак Добкін за них не голосував.

Також Добкін мав продовжити реконструкцію очисних споруд міста Первомайський. У міській раді повідомили, що в 2015 році для забезпечення електроживлення обладнання каналізаційних очисних споруд з обласного бюджету було виділено понад 21 млн грн. Роботи були завершені в 2017 році. Того ж року був розроблений проект «Реконструкція повітродувної станції та аеротенків каналізаційних очисних споруд міста Первомайський». Для його здійснення додатково потрібно виділити ще майже 26 млн грн. Але Добкін не сприяв виділенню коштів на ремонт.

Аналогічна ситуація склалася й із обіцянкою продовжити реконструкцію плавального басейну в місті Балаклія. За кошти районного бюджету була проведена часткова реконструкція плавального басейну спортивно-оздоровчого комплексу «Вимпел». Щоправда, до ремонтних робіт депутат не долучався.

Не виконав Добкін обіцянку забезпечити розробку буровугільного родовища в Барвінківському районі Харківської області. У серпні минулого року «Слову і Ділу» повідомили в районній адміністрації, що на території району, зокрема на Новодмитрівському родовищі, розробка бурого вугілля не проводилась. А Добкін вирішенню проблеми не сприяв.

Крім того, в програмі Добкін обіцяв завершити ремонт системи водопостачання села Червоне Знамено. Ремонтні роботи там дійсно проводилися в 2014-2018 роках, але, знову ж таки, народний обранець жодним чином не допомагав у їх проведенні.

Забув нардеп про обіцянку газифікувати всі населені пункти свого виборчого округу. Ще в 2016 році в «Нафтогазі» повідомили «Слову і Ділу», що не фінансували будівництво об'єктів газопостачання в окрузі Добкіна.

Нагадаємо, ми писали про невиконані обіцянки, зокрема, Артура Герасимова та Ігоря Мосійчука.

Олександра Худякова, спеціально для «Слова і Діла»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: