Зеленського запросили до Канади

Читать на русском
Посол Канади в Україні Роман Ващук повідомив, що президента України Володимира Зеленського запрошено до Канади.

Надзвичайний і повноважний посол Канади в Україні Роман Ващук повідомив, що президента України Володимира Зеленського запрошено до Канади 2 липня.

Про це посол повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода, передає «Слово і Діло».

«Воно (запрошення – ред.) особисто, принаймні телефонно, передано. А там вже з паперами ми, як з однієї сторони, так і з іншої, дамо собі раду», – повідомив Ващук.

Він уточнив, що дата 2 липня збігається із проведенням у Канаді цього дня конференції з підтримки реформ в Україні.

«Думаю, наш прем’єр надіється на присутність там як президента, так і інших високопоставлених українських чиновників. Хоч ми розуміємо, що одночасно в Україні буде відбуватися виборча кампанія», – зазначив Роман Ващук.

Світові лідери кличуть Зеленського в гості: чим важливий перший візитЛідери багатьох держав світу привітали Володимира Зеленського з перемогою на українських президентських виборах, а деякі навіть запросили в гості.

Днями в Адміністрації президента України заявляли, що Володимир Зеленський наразі визначається, куди саме здійснить свій перший закордонний візит.

Раніше, Генсек НАТО, канцлер Німеччини, президент Польщі також запросили Зеленського в гості.

У коментарі Слову і Ділу політолог Олег Лісний підкреслив, що з огляду на те, скільки лідерів країн запросили його в гості, у Зеленського є хороша можливість продемонструвати, який зовнішній курс обрала Україна.

Детальніше про те, хто привітав з перемогою майбутнього президента України Володимира Зеленського, - на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: