Клімкін анонсував, хто керуватиме МЗС

Читать на русском
Клімкін, який іде в політичну відпустку після конфлікту з президентом, заявив, що тимчасово виконуватиме обов'язки міністра його заступниця Олена Зеркаль.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін, який іде в «політичну відпустку» після конфлікту з президентом, заявив, що тимчасово виконуватиме обов'язки міністра його заступниця Олена Зеркаль.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у бліц-інтерв'ю «Українським новинам».

Клімкін подає у відставку: як глава МЗС виконував обіцянкиПавло Клімкін зібрався у відставку з поста міністра закордонних справ. Слово і Діло подивилося, яка у нього ситуація з виконанням обіцянок.

«Я так розраховую, що піду у відпустку із середи (3 липня). Просто завтра необхідно ще кілька справ закінчити і все», – повідомив він виданню в понеділок.

Міністр сподівається, що обов'язки міністра виконуватиме Зеркаль.

«Далі буде Олена Зеркаль поки тимчасовою виконувачкою обов’язків», – сказав він.

Днями президент Володимир Зеленський розкритикував ВР за те, що вона досі не звільнила Клімкіна, навіть після того, як він запропонував кандидатуру Пристайка. За його словами, це призвело до того, що він дізнається інформацію про міжнародні кроки «з інтернету».

Нагадаємо, Клімкін заявив, що припиняє працювати на посаді й іде в «політичну відпустку».

Комітет Верховної ради у закордонних справах планує 9 липня розглянути питання про звільнення Клімкіна та призначення міністром Вадима Пристайка.

Раніше Зеленський скасував призначення Зеркаль заступницею глави АП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: