Прокуратура повідомила нову підозру ватажку «ЛНР»

Читать на русском
Прокуратура Луганської області оголосила нову підозру ватажкові терористичної організації Луганська народна республіка Леоніду Пасічнику.

Прокуратура Луганської області оголосила нову підозру ватажкові терористичної організації «Луганська народна республіка» Леоніду Пасічнику.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, пише «Слово і Діло».

Пасічнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, вчинені з метою насильницької зміни і повалення конституційного ладу, а також захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 258-3 (керівництво терористичною організацією) Кримінального кодексу України.

Вбивства та смерті найбільш відомих ватажків бойовиків ОРДЛОУ ОРДЛО пройшли так звані вибори, переможцями яких стали Пушилін і Пасічник. Згадуємо, що трапилося з іншими лідерами бойовиків.

Слідством встановлено, що 25 листопада 2017 року постановою так званої «народної ради Луганської народної республіки» №753 громадянин України був призначений так званим «виконуючим обов'язки голови Луганської народної республіки».

У вересні-жовтні 2018 року він подав до так званої «центральної виборчої комісії» ЛНР» заяву про реєстрацію його кандидатури на посаду так званого «голови ЛНР». 1 жовтня 2018 року його заява була задоволена.

За результатами проведених всупереч чинному законодавству України на тимчасово окупованій території 11 листопада 2018 роки так званих «чергових виборів» Пасічник був обраний так званим «главою» терористичної організації «ЛНР».

У період з 25 листопада 2017 року по теперішній час Пасічник навмисне вчиняв дії, спрямовані на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу, і захоплення державної влади України, на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

У відносно вказаної особи направлено обвинувальний висновок до суду за ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України, на даний час розглядається судом.

Раніше в Києві затримали одного зі спонсорів бойовиків «ЛНР».

Також нагадаємо, в ОБСЄ закликали бойовиків припинити провокації на КПВВ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: