У Києві затримали одного зі спонсорів бойовиків «ЛНР»

Читать на русском
У чоловіка було посвідчення військовослужбовця ЛНР і посвідчення ветерана бойових дій. Йому оголосять підозру у фінансуванні тероризму.

Співробітники Генпрокуратури і СБУ затримали в Києві сепаратиста, сина гендиректора лікеро-горілчаного заводу Луга-Нова Леоніда Держака.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко в середу, 26 червня, пише «Слово і Діло».

«Разом з СБУ затримали громадянина Дмитра Держака, заступника директора і сина власника ЛЛВЗ Луга-Нова - одного з основних спонсорів терористів з ЛНР. Проживав у Києві з посвідченням "ветерана бойових дій» проти України», - написав Луценко.

Він також висловив стурбованість тим, що суд може відпустити сепаратиста під домашній арешт.

«У цій справі є ще одне непросте питання - чи не відпустить сепаратиста суд під домашній арешт після вчорашнього рішення КС, який за поданням Надії Савченко ухвалив, що арешт за статтями про тероризм не є обов'язковим заходом», - продовжив генпрокурор.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook уточнила, що 25 червня прокуратура і СБУ провели обшук в квартирі Дмитра Держака, де виявили та вилучили «посвідчення особи військовослужбовця ЛНР» і «посвідчення ветерана бойових дій», видані на його ім'я.

Зараз він затриманий, підготовлено повідомлення про підозру в фінансуванні тероризму (ч. 1 ст. 258-5 КК) та клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без внесення застави. Йому загрожує від п'яти до восьми років ув'язнення з конфіскацією майна, а також з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до двох років.

Нагадаємо, що раніше в ГПУ розповіли, де перебуває підозрюваний у катастрофі МН17 українець.

Також контррозвідка СБУ затримала артилериста «ДНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: